På bilden ovan ser ni Edwin Flataunet och Jonathan Svensson som är grundare till Altpocket, som är en social portfölj för kryptovalutor. Vi på Chainit fick äran att intervjua Edwin som är “core grundaren” till det Trollhättan baserade företaget.

Vem är du?

Hej! Mitt namn är Edwin Flataunet, jag är 21 år gammal och bor i Trollhättan, några mil norr om Göteborg.
Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av programmering. Jag gjorde min första hemsida när jag var 10 år gammal och har sedan dess gjort allt från bloggar, forum, e-learnings hemsidor och nu Altpocket. Att driva ett företag och en lyckad hemsida har alltid varit en dröm för mig, och jag skulle kunna säga att Altpocket är mitt genombrott.

Vad gör Altpocket?

Altpocket är en social portfölj för kryptovalutor med en touch av gamification. Det finns flera plattformar som har liknande tjänster, men jag själv, och vårt community på över 14 000 användare, tycker att vi är unika i det vi gör.

På Altpocket kan användare följa sina investeringar i kryptovalutor på ett smidigt och enkelt sätt. Problemet med de flesta handelsplatser för kryptovalutor är att de oftast inte trackar/visar din avkastning och diverse annan information på ett enkelt sätt. 

Vad vi gör är att vi på ett snyggt, enkelt men ändå avancerat sätt sköter alla beräkningar åt dig och visar upp det på ett sätt som är enkelt att förstå. Utöver det så har vi sociala funktioner, som en tidslinje där våra användare diskuterar olika kryptovalutor, ger varandra tips och ställer frågor. Man kan även följa andra investerare och få notifikationer när de gör en ny investering.

Vad som gör oss så bra är vår avancerade importfunktion. Du kan enkelt läsa in din tradingdata från de olika handelsplatserna (Just nu stödjer vi Bittrex och Poloniex, men det kommer fler snart) och sedan gör vi allt jobb åt dig. Vi räknar ut dina vinster på alla investeringar du någonsin gjort och på så sätt får du en helhetsbild på din portfölj. Självklart kan man fortfarande lägga in alla värden manuellt, men de importerade investeringarna får en liten “Verifierad”-symbol som visar att denna investeringen är 100% autentisk.

För att göra det hela lite roligare har vi implementerat lite gamification vilket betyder att beroende på hur du använder sidan och hur engagerad du är i de olika aspekterna får du badges vilket är en typ av medalj för att du uppnått ett mål.

Varför slutade du med ditt tidigare projekt och startade Altpocket?

Hur Altpocket startade är en ganska intressant historia.

Innan Altpocket utvecklade jag och min medgrundare en e-learning-plattform som hette Learnimore. Vi arbetade med Learnimore i ca 7 månader innan lansering, och jag var den enda utvecklaren. Till slut lanserade vi och då förväntade oss att få en våg av nya användare, men riktigt så blev det inte. 1 månad efter lanseringen hade vi totalt 300 användare där bara 2 av dem hade betalat för en kurs. Då lärde vi oss att detta inte var något som behövdes och bestämde oss för att vi skulle stänga Learnimore inom en vecka eller två.

En vecka innan vi skulle stänga ned fick jag lite bitcoins från en försäljning som jag gjorde online. Jag fick ungefär 400 dollar i bitcoins, och hade just börjat läsa på om att investera i kryptovalutor. Då hade jag två vägar att gå, antingen använder jag bitcoinsen för att köpa Pizza och andra onödiga saker, eller så investerar jag dem i olika kryptovalutor och kanske tjänar lite pengar.

Jag valde det andra alternativet och investerade allt jag hade i olika kryptovalutor. På kort tid fick jag en fantastisk avkastning, men jag hade ingen sätt att tracka avkastningen på. Jag provade de olika tjänsterna som fanns men ingen levde upp till de krav jag hade. Så jag bestämde mig för att starta ett roligt sidoprojekt, och då startades Altpocket. Så man skulle kunna säga att det var en slump att vi startade.

När kom du först i kontakt med blockchain och Bitcoin eller andra kryptovalutor?

Jag kom i kontakt med Bitcoins runt 2011.  Jag var verkligen en datornörd när jag var tonåring och satt mycket inne på nätforum. Under den tiden hade jag ganska många bitcoins men spenderad alla på en mjukvara för ett projekt jag höll på med. Tror jag spenderade typ 6 bitcoins som då var runt 6-7 dollar. Det var riktigt coolt att använda en typ av digital valuta minns jag. Men efter det har jag inte varit i så mycket kontakt med Bitcoin förrän 5 månader tillbaka då Altpocket startade.

Vad är det som gör att du vill jobba med blockchain?

Som jag sa tidigare så kom jag in på detta av en slump. Altpocket var först ett sidoprojekt åt mig som jag inte tänkte så mycket på. Men efter att jag utvecklat en MVP (Minimum Viable Productså bestämde jag mig för att prova att lägga ut det på ett forum, och man kan verkligen säga att feedbacken var högt över min förväntan.

Med Learnimore fick vi endast 300 medlemmar på 7 månader, och på Altpocket fick jag det och ännu mer på en vecka. Sen dess har jag fastnat, allt är så nytt och det är verkligen hypat och communityn runt det är fantastisk. Altpocket har nu över 14000 medlemmar och alla är sjukt trevliga och hjälpsamma.

Det är även väldigt rätt tid att hoppa på och lära sig mer, eftersom jag tror högt om tekniken bakom det hela!

Vilka är det största missuppfattningarna du tror folk har om Blockchain och kryptovalutor?

Denna är ganska självklar för mig, såsom jag uppfattat så har Bitcoin blivit svartmålat som den olagliga valutan, när allt det med Silkroad hände så tyckte ju de flesta att det var en valuta som endast används för att handla diverse olagliga saker och tjänster.

Även om det är sant att bitcoins har använts till sådant, så är det ju ännu fler som använder sig av icke digitala valutor för att göra samma olagliga saker.

Vart kan vi lära oss mer om dig och Altpocket?

Det bästa stället att läsa om oss är på vår plattform, där hittar man direkt en bra förklaring. När du sedan har registrerat dig och loggat in kan du även direkt göra ett inlägg och chatta med communityn.


Rekommendationer:
Vad är Bitcoin? – Allt du behöver veta
Bitcoins största utmaning – Skalbarhet och så kan de lösas
Vad är Blockchain? – Allt du behöver veta

Dela gärna denna artikel med vänner om du vill, och kommentera vad du tycker. Samt maila nått roligt eller tråkigt till: hello@chainit.se om du känner för det. Chainit är konstant under utveckling, så hör gärna av dig med feedback.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.