Vi har fått äran att träffa och intervjua Ivan Liljeqvist, en av världens största Youtuber inom kryptovalutor och blockchain med sin kanal Ivan on Tech. 

Vem är du?

Ivan Liljeqvist – mest känd online som Ivan on Tech. Utvecklare med passion för blockchain och kryptovalutor. Numera föreläser jag även om Blockchain.

 

Vad gör Ivan on Tech?

Jag har dels min youtubekanal “Ivan on Tech” där jag sprider kunskap om blockchainteknologin till hundratusentals tittare över hela världen. Jag gör även föreläsningar där jag också utbildar människor i blockchain.

 

Vad gjorde du innan du började med Ivan on Tech? 

Jag har gjort mycket konsultjobb som utvecklare, pluggat på KTH, jobbade på Ericsson i 2 år och datingappen Maybe en längre tid. Har även hela tiden programmerat på fritiden.

 

Varför började du göra det du gör idag?

Jag har kodat sedan 9års åldern, alltid älskat programmering! I april började jag med Youtube där jag pratar om blockchaintekonologi. Jag kände att jag som utvecklare hade mycket att komma med när det kommer till att förklara hur kryptovalutor fungerar.

 

När kom du först i kontakt med blockchain och Bitcoin eller andra kryptovalutor?

Bitcoin 2013, kursen gick upp till 1000 $ och sedan kraschade precis efter jag hade köpt. 🙂

 

Vad är det som gör att du vill jobba med blockchain?

Helt nytt område, mycket potential, många industrier som kommer förändras, ett helt nytt finansiellt system. Superspännande.

 

Vilka är det största missuppfattningarna du tror folk har om Blockchain och kryptovalutor?

En av de stora missuppfattningarna är att folk inte ser skillnad på kryptovalutor och kryptovalutor. Man tror exempelvis att Ethereum bara är en helt vanlig kryptovaluta precis som Bitcoin. Många nybörjare missar att Ethereum har helt andra användningsområden och är egentligen en plattform för decentraliserade applikationer. Sedan är det mycket missuppfattningar kring skillnaden mellan coins, tokens och cryptocurrencies. Finns videos om det på min kanal.

 

Vart kan vi lära oss mer om dig ?

På min youtube kanal: youtube.com/c/ivanontech
Gå även med i https://thecrypto.pub som är ett forum jag driver där de diskuteras allt om blockchain och kryptovalutor.
JOIN OUR CRYPTO FAMILY!

 

Se även: Entreprenörerna som vill hålla koll på världens kryptovalutor

Dela gärna denna artikel med vänner om du vill, och kommentera vad du tycker. Samt maila nått roligt eller tråkigt till: hello@chainit.se om du känner för det. Chainit är konstant under utveckling, så hör gärna av dig med feedback.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.