Bitcoin och andra kryptovalutor föll kraftigt under fredagen (8/9) och återhämtade sig senare, men nu har priset på Bitcoin fallit mer under lördagen. Vad beror då detta på?

Reuters rapporterar att Kinesiska regeringen planerar att förbjuda börser där det handlas med Bitcoin och andra kryptovalutor. Mer specifikt, kommer inte medborgare kunna använda börser för att köpa och sälja kryptovalutor genom att använda sig av kinesiska yuan.

Reuters kunde till en början inte verifiera informationen. Men två källor med direktkontakt till tjänstemän på tre kinesiska kryptovalutabörser, OKCoin, BTC China och Houbi, sade att tjänstemännen inte har hört något från den kinesiska regeringen. Vilket pekar på att man kan ifrågasätta informationen om att förbjuda.

Denna nyhet kom efter Kinas förslag, som kom tidigare i veckan, att förbjuda de så kallade ICOs, eller “initial coin offerings”, eller möjligheten att skapa och sälja digitala valutor eller tokens till investerare för att finansiera startup-projekt.

Båda dessa nyheter skapar såklart en osäkerhet kring Bitcoin och andra kryptovalutor framtid. Kommer dessa förslag gå igenom? Hänger kanske andra stater med på detta? Det är denna osäkerhet som har gjort att priset på Bitcoin föll från 36 800 kr till 33 100 kr inom loppet av några timmar. Det är en prisnedgång på drygt 10 %. Men fortfarande har Bitcoin gått upp hela 346 % sen starten på 2017.

Något som är viktigt att påpeka är att planerna inte handlar om att förbjuda kryptovalutor i stort, utan bara börser. Men kommer kryptovalutor ha ett värde i Kina om du inte kan köpa och sälja dem? Det är den stora frågan. 

 

Om det var något begrepp eller ord som du inte förstod kolla in vår ordlista.

Dela gärna denna artikel med vänner om du vill, och kommentera vad du tycker. Samt maila nått roligt eller tråkigt till: hello@chainit.se om du känner för det. Chainit är konstant under utveckling, så hör gärna av dig med feedback.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.